Ingredients:
- Mig manat de coriandre trossejat
- Mig manat de julivert trossejat
- Mig manat d'api trossejat
- 3 o 4 cebes picades (depèn de la mida)
- 1 Kg de tomata pelada i trocejada
- Salsa de tomata
- Sal
- Pebre negre
- Canyella
- Colorant
- Gingebre
- Un grapat de llenties
- 50 grms de cigrons pelats (els haurem tingut en remull la nit anterior)
- 150 grams de carn de vedella tallada en tocets mitjans
- 2 ossos de bedella
- 1 pastilla de brou Smen
- 1 pastilla d'Ideal especial per a Harira
- Un grapat de fideus fins
- Farina
- Aigua
- 1 ou batut
PREPARACIÓ
Es tritura amb la batedora el cilantre, el julivert, l'api, la ceba i la tomata. Es poden coure,si es vola, en una olla exprés. S''hi afegeix salsa de tomata, sal, pebre negre, canyella, colorant, gingebre, llenties. cigrons, carn, ossos, les pastilles de brou i d'Ideal. Després d'afegir-hi litre i mig d'aigua,es tanca l'olla fins que estigui tot cuinat.
En un bol es barreja la farina amb l'aigua amb un batedor manual o amb la batedora elèctrica. Ens ha de quedar una barreja líquida i sense grumolls.
Obrim l'olla i si veiem que la carn ja està en el seu punt, ho deixem a foc lent i s'hi afegeix la barreja de farina a poc a poc sense deixar de remenar. Hem de tenir en compte que la farina no ha d'estar ni massa espessa ni massa líquida. S'afegeixen els fideus i continuem remenant durant uns deu minuts. En darrer lloc, hi posem l'ou batut.